Decalogul etichetei la locul de muncă « VreauJob.info
hot sex
May
6

Decalogul etichetei la locul de muncă

office

Eticheta la locul de muncă este un set de reguli ce are ca scop crearea unei atmosfere plăcute și civilizate într-un mediu organizațional. Luând în considerare numeroasele ore pe care le petrecem acolo putem spune chiar că la serviciu avem o a doua familie. Felul în care ne prezentăm la locul de muncă spune foarte multe despre noi.

  1. Fiți punctuali. Este foarte important să ajungeți la timp, în fiecare zi. Planificați-vă riguros timpul petrecut în trafic, de exemplu, iar dacă apar situații neprevăzute sunați și anunțați. Fiți mereu punctuali la întâlniri.
  2. Salutați-vă colegii cu un zâmbet plăcut. Nu se știe niciodată cum puteți influența dimineața celorlalți doar prin simple gesturi și cuvinte.
  3. Respectați codul vestimentar și normele personale de igienă. Fie că este echipament de protecție pe șantier sau costumație “la 4 ace” codul vestimentar trebuie bine studiat și aplicat. Doamnelor, machiajul și culoarea unghiilor într-un mediu de lucru spun foarte multe despre noi.
  4. Folosiți corect infrastructura. Este lipsă de bune maniere să utilizați în folosul propriu sau incorect telefonul, imprimanta, copiatorul, mașina ș.a.m.d.
  5. Atenție la modul în care comunicați. În discuțiile cu colegii păstrați un ton plăcut, evitați să fiți gălăgioși. Scrieți e-mailuri corecte cu subiect și conținut clar, impecabile din punct de vedere gramatical, fără abrevieri. Cereți permisiunea de a pune o persoană pe speaker atunci când sunt și alți colegi în apropiere, personalizați-vă căsuța vocală. Returnați un apel ratat în termen de maxim 24 ore.
  6. Respectați spațiul personal și posesiunile colegilor, la fel și viața lor privată. Uneori pot fi foarte diferite de ale Dumneavoastră, dar merită toată considerația. Cereți permisiunea atunci când doriți să împrumutați ceva.
  7. Este recomandat să legați prietenii la locul de muncă, însă nu este recomandată bârfa ori crearea de grupulețe exclusiviste.
  8. Spațiul personal de lucru trebuie păstrat într-o manieră profesională: curat, cu o fină notă personală. Locul unde mâncăm, de asemenea, nu trebuie să păstreze niciodată dovada prânzului nostru: resturi de mâncare ori mirosuri puternice.
  9. Cei care au un post de conducere trebuie să acționeze mereu într-o manieră elegantă, acest post nu le oferă decât superioritate ierarhică, nu și dreptul de a abuza de ceilalți. Aveți mai multe de câștigat oferind complimente decât poruncind de pe un tron de gheață.
  10. La petrecerile de la locul de muncă ne vom afișa un comportament relaxat, dar vom avea grijă ca ziua următoare să fim într-o formă potrivită pentru lucru.Post comment