Cum sa iti alegi slujba ideala? « VreauJob.info
hot sex
Mar
15

Cum sa iti alegi slujba ideala?

Author admin    Category Articole     Tags , , ,

Confucius spunea: “Alege o slujba care sa-ti placa si nu vei fi nevoit sa muncesti vreodata”. Este un sfat foarte bun, insa uneori este greu de aplicat!

Poate fi foarte dificil sa iti dai seama ceea ce iti place sa faci si cum poti transforma acest lucru intr-o afacere viabila. Iata un ghid care te poate ajuta sa-ti descoperi pasiunea si s-a transformi intr-un mod de viata!

1. Aminteste-ti ce-ti placea in copilarie!

Deseori adevaratele pasiuni se dezvolta in copilarie. Deci, aminteste-ti ce iti placea sa faci inainte sa fii stresat de ideea unei cariere. Citeai? Pictai? Aveai grija de ceilalti? Rememorarea activitatilor din copilarie este un pas important in descoperirea pasiunilor tale.

2. Elimina banii din ecuatie!

Desigur, banii nu pot fi ignorati. Insa nu lasa presiunile financiare sa iti dicteze ceea ce vrei sa faci. Cariera ta viitoare trebuie sa iti asigure si stabilitatea financiara, dar daca aceasta ajunge sa fie principala motivatie, nu vei ajunge niciodata sa faci ceea ce iti place!

3. Discuta cu prietenii!

Uneori nu poti decide singur ceea ce te face fericit. Intreaba-ti prietenii care te cunosc cel mai bine cand ai parut foarte fericit si ce iti place sa faci cu entuziasm? Raspunsurile lor te pot surprinde!

4. Rasfoieste lista cu materiile din liceu!

Incearca sa descoperi ce materii te-au interesat mai mult in liceu. Ce cursuri ai vrea sa reiei? Ce domenii ti se pareau plictisitoare sau iti placeau foarte mult? Raspunsul la aceste intrebari te vor directiona catre ceea ce iti place de fapt.

5. Cauta-ti un model in viata!

Dintre toate persoanele pe care le cunosti, pe cine admiri cel mai mult din punct de vedere profesional? Incearca sa vorbesti cu acea persoana si sa o intrebi cum a reusit sa ajunga acolo unde este. Iar daca modelul tau este o persoana publica, documenteaza-te in legatura cu viata si cariera acesteia.

6. Gandeste-te la ce te pricepi cel mai bine!

Dupa ce ai trecut prin toti pasii de mai sus, incearca sa pui cap la cap ceea ce ai invatat. Acum te poti gandi la ce te pricepi cel mai bine si iti si face placere. Fa o lista cu aceste lucruri si un top 3, pe care sa le ai mereu aproape si dupa care sa te ghidezi in alegerea viitoarei cariere.
Post comment