4 tehnici de manipulare la interviul de angajare « VreauJob.info
hot sex
Mar
15

4 tehnici de manipulare la interviul de angajare

Competiţia pe piaţa muncii este atât de dură încât ai nevoie de un întreg arsenal de tehnici, inclusiv manipulatorii, dacă vrei să te angajezi. Prima regulă pe care trebuie să o ai în vedere este aceea că nu e suficient să ai un CV foarte bun pentru a reuşi să-l convingi pe angajator.

Ca să câştigi competiţia cu ceilalţi candidaţi, trebuie să intri pe sub pielea recrutorului şi să aprinzi un beculeţ în mintea acestuia legat de numele tău. Ce tehnici poţi să ai în vedere:

1. Efectul haló. Prima impresie, intrarea în scenă este esenţială şi modelează toate impresiile ulterioare ale recrutorului. De aceea, trebuie să începi discuţia cu ceea ce consideri a fi punctul tău forte – recrutorul va fi tentat, inconştient, să vadă toate celelalte calităţi ale tale într-o lumină favorabilă.

2. Tehnica de sincronizare. Oamenii tind să-i simpatizeze şi să se înţeleagă mai bine cu cei care folosesc un vocabular apropiat lor şi care au un mod de comportament asemănător. Foloseşte primele minute ca să-l studiezi atent pe recrutor, iar ulterior încearcă să-ţi adaptezi felul de a fi şi de a vorbi la stilul acestuia.

3. Foloseşte narcisismul natural al recrutorului. Oricine se simte mai bine dacă este apreciat sau măgulit, mai ales dacă acest lucru este făcut subtil, fără să conştientizeze că e subiectul manipulării. Ar fi ideal dacă ai putea să afli mai multe lucruri despre recrutor înainte de interviu, ca să ştii care sunt lucrurile care îi fac plăcere, ce realizări profesionale şi pasiuni are.

4. Limbajul influenţial. Ideea este să foloseşti cuvinte puternice şi să le accentuezi prin rostirea lor pe o tonalitate mai joasă şi cu o viteză redusă. Astfel de cuvinte pot fi: “experienţă”, “încredere”, “pasiune”, “dedicare”, “competenţă”, “seriozitate”. Poţi, de asemenea, să schimbi din când în când tonul vorbirii pentru a accentua aspectele care te interesează şi te avantajează.
Post comment