3 lucruri pe care să nu le spui la negocierea salariului « VreauJob.info
hot sex
Oct
16

3 lucruri pe care să nu le spui la negocierea salariului

salariu-contract_article-main-image

Discuția despre partea financiară în cadrul unui interviu de angajare poate avea un impact major asupra rezultatului final al discuției cu recrutorul.

Cum să îți negociezi salariul astfel încât să obții o remunerație pe care o meriți, dar în același timp să nu îți periclitezi șansele de a trece interviul? Am avut o astfel de discuție cu un prieten chiar aseară, așa că m-am pus pe treabă și am încercat să identific câteva sfaturi care v-ar putea fi de ajutor în obținerea salariului dorit.

Nu întreba „cât se plătește în mod normal pentru un astfel de post?”

Ca orice altă parte din cadrul interviului, și negocierea salariului ține foarte mult de pregătirea prealabilă pe care faci. Informează-te înainte de interviu cam ce salariu ai putea obține în funcție de compania la care ai aplicat. Dacă pentru un post de specialist cu o experiență de peste cinci ani, spre exemplu, un salariu de 1.000 de euro nu ar fi un efort foarte mare pentru o multinațională, o astfel de sumă ar putea să reprezinte o barieră de netrecut în cazul unei companii mai mici.

În plus, dacă întrebi „cât se plătește pentru un post similar”, persoana din fața ta ar putea reduce din start oferta pe care avea de gând să ți-o facă. Activează-ți lista de contacte și încearcă să afli cât mai multe informații de la cineva care ocupă un post similar.

„Sunt de acord cu oferta dumneavoastră”

Nu ar trebui să accepți prima ofertă care ți se face. Încearcă să obții salariul și beneficiile dorite de tine. În general, oferta înaintată de recrutor nu reprezintă plafonul maxim pe care acesta îl are pentru jobul respectiv. Dacă în timpul negocierii evidențiezi și o serie de puncte forte pe care le ai și care să vină în sprijinul cerințelor tale financiare, îți crești șansele să obții remunerația dorită.

„Vreau un salariu de X lei, dar aș accepta și mai puțin”

O astfel de frază practic spune recrutorului că tu nu vrei să obții suma menționată, ci un salariu mai mic. Dacă totuși în cadrul negocierii, persoana din fața ta îți spune că acela este plafonul maxim pe care îl poate oferi, încearcă să obții alte beneficii extrasalariale care, cumulate cu venitul deja negociat, se se apropie cât mai mult de ceea ce îți dorești.

Și nu uitați: cheia succesului în cazul unei negocieri salariale constă într-o bună pregătire prealabilă, alături de încrederea necesară pentru a cere ceea ce crezi că ți se cuvine.
Post comment